Meer dan 30.000 vrijwilligers in actie tegen spierziekten

Van 11 t/m 17 september start de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds. In één week gaan ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het is de grootste jaarlijkse actie voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.

“Het fonds bestaat dit jaar 60 jaar. Onze collecte is al 59 jaar een gewaardeerde, anonieme en makkelijke manier om te geven aan onderzoek naar spierziekten. Het is een eenmalige gift en Je kunt zelf beslissen hoeveel je in de bus doet. Naast de collecte aan de deur zet het fonds dit jaar ook de digitale collectebus in. Deze biedt de mogelijkheid om naast huis-aan-huis in je eigen wijk, ook van vriend-tot-vriend te collecteren via mail en social media. We hopen dit jaar natuurlijk weer op een mooie collecte opbrengst. In 60 jaar hebben we samen met onze vrijwilligers al veel bereikt, maar ons werk is na 60 jaar nog steeds hard nodig. “Aldus, Joanna van Drongelen, hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie bij het Prinses Beatrix Spierfonds.

Onze lieve en dappere ambassadeur Joey heeft begin dit jaar op 7 jarige leeftijd de strijd tegen zijn spierziekte verloren. Kom ook in actie voor tegen spierziekten en geef aan de collectant bij u in de buurt. En mist u de collectant, geen probleem, SMS SPIER aan 4333 en doneer eenmalig Euro1,50 voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Spierziekten
Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een spierziekte tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Krachtig tegen spierziekten
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al 60 jaar in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, ons middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.