Wat vindt u als oudere belangrijk als het gaat om uw algeheel welbevinden? Uit onderzoek blijkt dat u hier in ieder geval anders over denkt dan bijvoorbeeld zorgverleners, zoals artsen en verpleegkundigen. Nu wil Vilans samen met universiteiten een handzame tool maken voor zorgverleners over wat oudere patiënten en hun naasten belangrijk vinden. Wetenschappelijk onderzoek toepassen in de praktijk, dat is waar Vilans zich sterk voor maakt. Doet u mee?
Vilans wil een korte vragenlijst maken, waarmee zorgverleners in gesprek met u de juiste vragen kunnen stellen. Maar welke onderwerpen zijn voor u en uw naaste van belang? Natuurlijk kunnen onderzoekers zich hier zelf over buigen. Het ligt echter veel meer voor de hand om u te laten meebeslissen. Omdat het gaat om u en uw naaste. Vilans heeft daarom een enquête gemaakt waarin u kunt aangeven wat u als oudere belangrijk vindt als het gaat om uw algeheel welbevinden.
Waar kunt u Vilans bij helpen?
Waar denkt u aan als het gaat om uw gezondheidssituatie? Dat willen de onderzoekers van Vilans graag weten. Voelt u zich als oudere of naaste aangesproken en wilt u zorgverleners helpen de juiste vragen te stellen in gesprekken met ouderen en hun naasten? Ga dan naar de website met enquête en vul online de vragen in: http://www.beteroud.nl/ouderen/nieuws-vragenlijst-gezondheidssituatie-ouderen.html U kunt dit op een moment doen dat u het beste uitkomt. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Als u daarbij hulp nodig hebt, is er misschien iemand in uw omgeving die u wil helpen. Vilans verwerkt de gegevens anoniem en vertrouwelijk. Ze zijn niet terug te leiden tot u als persoon.
Praktische toepassing door Vilans
Dit project is een mooi voorbeeld van wetenschappelijk onderzoek doorontwikkelen naar toepassingen waar zorgverleners en ouderen in de praktijk mee aan de slag kunnen. Precies het gebied waarop Vilans actief is: op het snijvlak van onderzoek, praktijk en beleid. De samenwerking met het Radboudumc, LUMC en Maastricht University zorgt voor draagvlak voor de toepassingen.
Dit onderzoek is gehonoreerd door ZonMw.